Okulun Tarihçesi

Okulun Tarihçesi

08.01.2014 1076

Okulumuz 1969 yılında iki derslikli olarak Arpacılı Köyü cami mektebinde Sertkaya ortaokulu olarak eğitim-öğretime başlamış, daha sonraki yıllarda okulumuzun adı yöre isminden dolayı Metinkale Ortaokulu olarak değiştirilmiştir. Metinkale Ortaokulunun derslik ihtiyacının ortaya çıkması neticesinde okul-veli işbirliği ile yapılan iki derslikle beraber dört derslik olarak 1985 yılına kadar eğitim ve öğretime devam edilmiş, kurumumuz 1985 yılında inşaatı biten yeni okul binasına taşınmıştır. İlköğretim uygulamasıyla beraber adı Metinkale İlköğretim Okulu olarak değiştirilen Metinkale ilköğretim Okulumuza Arpacılı, Kemaliye, Zaferli, Gümüşlü ve Kuruçam köylerinden öğrenci gelmektedir. Okulumuz taşımalı eğitim kapsamındadır. Okulumuz dört katlı olup ek bina olarak konferans salonu bulunmaktadır.Okulumuzda bir müdür 4 sınıf ve 12 branş öğretmeni bulunmaktadır. Okulumuz ilkokul ve ortaokul kademeleri aynı çatı altında eğitim-öğretimini sürdürmektedir. Sahip olunan mevcut bölümler ihtiyaca cevap vermektedir.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı itibariyle ilkokul öğrenci sayısı 75,ortaokul öğrenci sayısı 123 ve 13 de okul öncesi öğrencimiz bulunmaktadır.

       Okulumuzda 1 adet müdür ve 2 adet müdür yardımcısı odası, 1 adet öğretmenler odası, 1 adet spor, 1 adet arşiv odası, 1 adet okul kütüphanesi, 1 öğrenci soyunma odası, 1 adet fen laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca okul içerisinde ihtiyaca cevap verecek sayıda öğrenci ve öğretmen tuvaletleri mevcuttur. Tuvalet akarlarının bağlandığı bir foseptik çukuru vardır. Okulumuzun ısınma ihtiyacı kalorifer sistemiyle sağlanmaktadır. Okulumuzun su ihtiyacı ise köy şebekesinden karşılanmaktadır.